Virgil Toader - Character Animator

Ma puteti gasi si in aceste pagini web

Character Animator la
        Sunt un om obisnuit, care a avut sansa sa mearga cu placere la servici timp de aproape trei zeci de ani. Si daca m-as intoarce in timp, cu siguranta as alege tot cariera de animator.

        Cu totii evoluam o data cu trecerea timpului, dar cred ca ceva din spiritul copilariei ar trebui pastrat in fiecare dintre noi. Am reusit, de-alungul anilor, sa-mi pastrez intacta pasiunea mea pentru animate. Satisfactia pe care o simti atunci cand personajele prind viata in animatiile tale, m-a ajutat  sa  trec peste toate dificultatile mult mai usor. Am avut si...multa sansa in cariera mea de pana acum. Am primit sprijinul unor profesionisti de exceptie, am lucrat la proiecte care m-au stimulat si mi-au fortat limitele. Am fost recompensat pe masura eforturilor.

        Mi-am dorit sa fiu mai bun, dar nu mi-a iesit intotdeauna. Am invatat ca oricat de bun ai fi, tot vei intalni pe cineva mai bun decat tine.  Mi-am dorit sa vad cum lucreaza animatorii din afara tarii si  la scurt timp am primit o oferta de lucru de la un studio de animatie din Spania, cu care mai colaborasem in trecut. Asa ca la scurt timp ma instalam la Barcelona impreuna cu sotia mea Yvonne si cu puiul nostru, Petru. Sase ani am lucrat pentru cateva studiouri de film din Barcelona. A fost o experienta care m-a ajutat mult in evolutia mea profesionala. De departe insa cea mai importanta realizare din perioada sederii noastre  in Spania, a fost nasterea printesei noastre, Maria.

      In August 2003 consiliul de familie a hotarat ca a venit momentul sa ne intoarcem in tara. Asa ca la doar doua luni mai tarziu, vandusem apartamentul din Barcelona si cumparam altul la Bucuresti. Eu reveneam la Studioul Dacodac pentru a coordona echipa de animatie. Am supervizat ca Director de Animatie trei lungmetraje si mai multe seriale de televiziune si daca studioul Dacodac nu s-ar fi inchis poate ca as fi continuat sa fac acest lucru si azi

       Din vara lui 2009 lucrez la Gameloft Romania, intr-o echipa de tineri foarte talentati, alaturi de care am realizat proiecte foarte apreciate si in care m-am implicat cu toate fortele.
Din cele opt titluri realizate alaturi de colegii mei, sase dintre ele sunt  jocuri tip FPS (first-person shooter), iar dintre acestea as remarca cel putin doua, pentru calitatile unanim recunoscute de public; N.O.V.A. 3 - Near Orbit Vanguard Alliance (2012) si Modern Combat 5: Blackout (2014).
Daca doriti sa cunoasteti mai multe despre mine si animatia din Romania, va recomand  publicatia electronica animationmagazine.eu
Desene din animatiile mele